Coco Loco
monkey Csípótekerőstrópusikarneválzene Látogatóink: Látogatóink/visitors
rainbowline

Együttesünk 1998 óta hírdeti a zene egyesítő és jótékony hatását.

Jelenleg 10 állandó zenészből áll csapatunk (részletesebben itt...), ami kizárólag élő-zenés koncerteket vállal.

Egyszerűen csak abból a megfontolásból nem vállalunk play-back fellépéseket, mert ez az egész ilyen felállásban hangzik jól, valamint a latin zenére az eredendően nem jellemző. Mellesleg mindannyiunkban megvan a zene és zenélés szeretete, ami kizárja a hazánkban jelenleg divatos 2-3, max. 4 tagú fiúcsapat/lánycsapat, egy fiú-egy lány formációkhoz hasonló gépzenés produkciókat.

Coco Loco

Zenénk a Csípőtekerőstrópusikarneválzene kategóriába sorolható, mely forró, mint a trópusi nap és heves, mint az esőerdők özönvízszerű záporai.

Repertoárunkban egyaránt szerepelnek a latin zenevilág klasszikusaitól kezdve napjaink kiváló együtteseinek, zenészeinek számai, a Guantanamera-tól a Corazon espinado-ig, a Red-red wine-tól a Garden Party-ig.

Emellett saját szerzeményekkel, átírásokkal és egyedi feldolgozásainkkal színesítjük koncertjeinket.


Hogyan kezdődött?

Neves történészek szerint 1998-ra tehető a Coco Loco alakuló tárgyalás ideje. A fennmaradt írásos emlékek és a szájhagyományok alapján a történet megemlékezik ifjabb Veréczi Gáborról, a nagy utazóról, mint az alakuló tárgyalások vezetőjéről.

Az ambíciózus, zenéhez és tánchoz való szoros ragaszkodásáról, valamint a szaxofonosként ismert fiatalemberben ekkor fogalmazódott meg a gondolat:

'De jó lenne latinos, karnevál jellegű, bulis zenéket játszani!'

A felkiáltást tett követte, ami abból állt, hogy körbenézett Székesfehérvár és környéke zenész társadalmában, valamint családi körében.

Hosszas megbeszélések, egyeztetések után kezdett kibontakozni valami példátlan, 'ilyen még nem volt Magyarországon' szagú, a magyar popélet gyakorlatától homlokegyenest eltérő felállású együttes:

  • Veréczi Gábor, saxofon
  • Csernák László, dobok
  • Nagy Attila, konga
  • Majoros Andor, basszusgitár (Gábor unokatestvére - a szerk.)
  • Csóka Péter, gitár
  • Veréczi Zoltán, zongora (Gábor öccse - a szerk.)
  • Kurgya Zoltán, saxofon, picolo, fuvola
  • Hergovics Gábor, trombita

Már csak azért is furcsa volt e felállás, mivel énekesünk nem volt egy szál sem.

Együttesnek név is kell...

Itt már nem a véletlenül felcsapott Értelmező Kéziszótár módszerét választva, hanem tudatos tervezés eredményeként született meg az együttes neve, a Coco Loco. Külföldiül valami olyasmit jelent, hogy Bolond Kókuszdió, de az nem hangzik olyan jól... Mellesleg jelen volt a 4 híján 1 tucat kerek fejű gyerek, akik egymást méregetve igen találónak találták ezt az elnevezést.

Az elkövetkező pár évben voltak akik csatlakoztak hozzánk, voltak akik távoztak az együttesből, mire kialakult a jelenlegi, jól összekovácsolódott csapat. Az együttes tagjairól bővebben itt olvashatsz.